Promocja Polskiej Wieprzowiny Drukuj

20 października 2019 r. w Łańcucie przy ul. 3 Maja 10, na placu przy budynku dawnego Maneżu, będącego częścią Muzeum-Zamku, w godz. od 12.00 do 17.00 odbył się piknik poświęcony „Promocji Polskiej Wieprzowiny” sfinansowany przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

 

Organizatorem była Podkarpacka Izba Rolnicza przy współpracy z Krajową Radą Izb Rolniczych a wykonawcą firma INTEGRA-MICE z Poznania, która przygotowała do degustacji ok. 3000 porcji potraw z polskiej wieprzowiny, przeprowadziła szereg konkursów z nagrodami oraz gier i zabaw rodzinnych oraz zapewniła oprawę artystyczną. W trakcie trwania pikniku występowały miejscowe zespoły i kapele ludowe w powiatu łańcuckiego. Podkarpacka Izba Rolnicza zorganizowała stoisko promujące działalność Izby, cieszące się dużym zainteresowaniem zwiedzających. Uczestnicy mieli możliwość rozmowy z Prezesem Podkarpackiej Izby Rolniczej, Panem Stanisławem Bartmanem i Dyrektorem Biura Izby, Panem Wiesławem Ladą. Piękna słoneczna pogoda i wysoka temperatura, ponad 20 °C,  zapewniły dużą liczbę uczestników zwiedzających i degustujących przygotowane z polskiej wieprzowiny potrawy.

 

Galeria zdjęć